preskoči na sadržaj
 

 

KRITERIJI OCJENJIVANJA IZ NASTAVNOG PREDMETA - INFORMATIKA

 

Predmetni učitelj: Dragan Sačer

 

USMENA PROVJERA

 

Usmeno ispitivanje vrši se na svakom satu postavljanjem pitanja jednom učeniku ili cijelom razredu uz istovremeno ocjenjivanje aktivnosti. Učenik mora znati osnovne pojmove, poznavati i razumijevati nastavne sadržaje te ih povezivati sa sličnim sadržajima. Usmena provjera orijentirana je na logičko povezivanje i shvaćanje pojmova, a manje na znanje samih definicija.

 

Kriteriji usmenih provjera:

OCJENA DOVOLJAN:

Prisjeća se osnovnih pojmova uz pomoć nastavnika, radi uz pomoć i ne uočava greške samostalno.

OCJENA DOBAR:

Poznavanje  nastavnih  sadržaja i osnovnih pojmova, izostaje samostalnost i opširnost, radi uz povremenu pomoć, greške uočava i ispravlja uz pomoć nastavnika .

OCJENA VRLO DOBAR:  

Poznavanje  i razumijevanje predviđenih nastavnih sadržaja, ali uz teže povezivanje istih s drugim sličnim sadržajima,  odgovaranje na postavljena pitanja uz malu pomoć učitelja, primjenjuje stečeno znanje.

OCJENA ODLIČAN :

Poznavanje većine predviđenih programskih sadržaja, visoka kvaliteta znanja, sposobnost razumijevanja sadržaja i povezivanja s drugim sličnim sadržajem. 

 

PISMENA PROVJERA

 

Odvija se nakon završetka nastavne teme (cjeline), sastavljena je od zadataka koji zahtijevaju poznavanje i razumijevanje sadržaja na način da se odgovara jednom ili više rečenica te da se nadopunjuje ili zaokružuje jedan ili više pojmova. Većina pismenih provjera vrši se na računalu.

 

 

ZAKLJUČNA OCJENA

U zaključnoj ocjeni svi tri kriteriji ocjenjivanja (usmena i pismena provjera te aktivnost) participiraju jednako, ona nije aritmetička sredina već ovisi o učenikovom trudu, zalaganju i znanju kroz čitavu školsku godinu.

 

Elementi ocjenjivanja :

Usvojenost nastavnih sadržaja
Primjena znanja
Samostalnost i odgovornost

 

 

 

 

 

 

 

Priloženi dokumenti:
GIFAnimator.exe
pravopis.docx

TražilicaWeb stranice


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 6. 2015.

Ukupno: 42824
Ovaj mjesec: 557
Danas: 10
preskoči na navigaciju